Informace k 99. závodu

Poslední informace před startem

Poslední informace před startem a startovní časy naleznete zde.

Sobota 16. 5. 2020

99. Skryjský orientační závod Škadoku se bude konat v Brdech severozápadně od Dobříše.

Vzhledem k současnému stavu bude závod uspořádán co možná bezkontaktně. Přihlášky k závodu prosím pošlete e-mailem (matej@boha.cz) do půlnoci ve čtvrtek 14. 5. Během pátku zveřejním přesné startovní časy. Prosím, abyste přišli na místo pouze s malou rezervou před svým startem a ani po doběhnutí se nezdržovali v blízkosti startu.

Ponechávám zcela na zvážení každého, zda a jak se bude mimo prostor startu s ostatními družit.

Pro zaparkování využijte asfaltovou plochu nedaleko nejvyššího bodu silnice Dobříš - Hostomice, vyznačenou v této mapě. Místo startu odtud naleznete po 320 m chůze po přímé lesní cestě pod azimutem 160°.

První startovní časy pravděpodobně přidělím od 10:00. Pokud máte nějaké zvláštní požadavky, neváhejte mi napsat. Ve 13:00 bude závod ukončen.

Při startu vás poprosím o zaplacení 30 Kč za mapu (pokud to budete mít přesně, bude to nejlepší:-)

Pokud dorazíte na start se zpožděním, můžete na trať vyrazit, ale startovní čas se bude počítat původní!

Na zvláštní žádost bude v okolí startu postavena jednoduchá dětská trať (7 kontrol, 2.0 km). Plocha je celkem zřetelně vymezena silnicí, asfaltovou cestou a kamenitým hřebenem, proto věřím, že je možné tam mírně poučené děti (či jiné rodinné příslušníky) nechat bloudit a po vlastním příchodu z lesa je dohledat.

Kontroly budou jako obyčejně opatřeny barevnými voskovkami. Pokud by se snad někdo z běžců nechtěl voskovek dotýkat, může si vzít vlastní tužku a do průkazu psát slovy, jakou barvu voskovky mají:-)

Startovní průkaz vám bude vydán před startem, přijďte kdyžtak s malou rezervou na jeho nalepení. Mapníky doporučuji vlastní.

Putovní ceny tentokrát nechte doma. Pokud se z nich přeci jen budete chtít následující měsíce těšit, musíte dosavadní držitele vyhledat individuálně v Praze po zveřejnění výsledků.

Můžete se těšit na krásný terén, les je většinou čistý, smíšený, se spoustou obrovských buků a dubů. Zem je místy velmi kamenitá, pozor na kotníky. Na mapě je jako obvykle několik nových pasek a oplocenek, jsou však zřetelně rozpoznatelné.

Těším se na viděnou v lese!

Matěj
608 408 308
matej@boha.cz