Informace k 92. závodu

Sobota 1. 10. 2016, sraz na místě startu v 9:30

92. Skryjský orientační závod Škadoku se bude konat v lese Aldašín, jihovýchodně od obce Jevany. Oproti sousedním Voděradským bučinám je les smíšený, zvlněný s občasnými skalkami a místy zarostlý. Uprostřed lesa se nachází kančí obora; plot je údajně pevný a kanci neunikají.

mapa startu 92 Při hledání startu jsem si vzal příklad z jarního závodu. Tedy: start je na kótě 425 hned nad obcí Jevany, kam pohodlně vyšlapete po rozhraní lesa a paseky od hráze Jevanského rybníka resp. od bývalého hotelu Moskva (Grandhotel Wagner, pro ty, co více pamatují). Podle mapy.cz jsou souřadnice 49.9659608N, 14.8115942E. Čas srazu je v 9:30, pokud plánujete dorazit později, dejte prosím vědět ostatním, ať vás přihlásí.

Vlak do Jevan bohužel nejezdí. Busem doporučuji spoje v 8:45 nebo v 8:15 ze stanice Praha Háje, do Jevan dorazí přesně po 45 minutách. Autem pojedete od Řevnic směrem na Kostelec nad Černými lesy, na Vyžlovce zabočíte doprava a kolem bývalé Gottovy vily dorazíte do Jevan. Doporučuji parkovat na veřejném parkovišti na návsi u rybníka. Pokud máte těžké věci (sokol?) nebo nechcete moc chodit, můžete také auto nechat před hotelem Moskva nebo na travnatém pruhu na druhé straně silnice.

Přikládám mapku, kde je vyznačeno jak místo startu, tak příchod k němu a možné parkování.

Tratě budou již zakreslené na mapě. Mapa je z jara 2015 a sedí relativně dobře, tedy s výjimkou míst, kde se těží dřevo, kterým jsem se snažil při stavbě vyhnout. Kontroly nebudou papírové nýbrž látkové, o něco menší než jak jste zvyklí. Na druhou stranu jsou lépe viditelné ze všech stran.

Nezapomeňte přivézt či poslat putovní ceny a vzít si vlastní buzolu a mapník. Doporučuji zakrytí končetin a neběhat v trenýrkách – na některých místech jsou ostružiny, kopřivy a vysoká tráva a vaše lýtka by po běhu mohla být zohyzděna.

Na setkání s vámi se těší
Danda a Kuba

Dotazy na adrese: Jakub tečka Illner zavináč gmail.com