informace k 83. závodu

(sobota 19. 5. 2012, sraz na startu v 10:00)

Pro jarní závod se mi podařilo sehnat výjimečně aktuální mapu v orientačně zajímavém terénu u Jestřebí (stav březen 2012 - běžel se zde závod o Velikonocích, mapa ještě ani není nabízena k volnému prodeji). Proto se doufám setká s pochopením opět poměrně velká vzdálenost od Prahy.

Motorová vozidla zanechte na opuštěném úseku staré silnice, na který lze odbočit ze silnice Dubá - Jestřebí, cca 400m před Jestřebím vlevo (značka "slepá ulice"). Z opačné strany (ze severu) vjezd není možný. V blízkosti je také autobusová zastávka "Jestřebí,,křiž."

Na místo startu se vydejte po červené turistické značce. Po půl kilometru dorazíte na rozcestí "Dlouhý hřeben", odkud pokračujte ještě 200m po značené odbočce na "Skalní vyhlídku". Držiteli sokola se tímto omlouvám, ostatní snad docení den strávený na velmi romantickém místě (i když samotný výhled do kraje je poněkud omezený).

Místo parkování a startu je vyznačeno na této mapě.

Dostavte se prosím NA MÍSTO STARTU do 10:00. Pro ty, kteří přijedou z Prahy přímým autobusem s příjezdem 10:12 (odj. 8:45 z Holešovic) platí ekologistická výjimka, musí se mi však do 10h telefonicky nahlásit (608 408 308). Pro motoristy žádná úleva neexistuje, po 10.h budou nemilosrdně řazeni na konec startovního pole;-)

Jako zajímavost připomínám, že se na tomto místě pořádal závod již v roce 1985, stavěl ho Jarda Pekárek a mapa se tehdy jmenovala "Rožec". Název současné mapy je "Pruský kámen", obojí jsou jména kopců v prostoru mapy.

Tak jako obvykle, když se závod koná v této oblasti, jste po skončení všichni zváni rodinou Pekárkových do jejich nedaleké chalupy, abyste se podělili o zážitky z trati, zahráli na kytaru či jen tak poseděli u krbu. Je možnost i přenocovat do neděle. V chalupě není elektřina a je zde omezený počet lůžek, doporučujeme baterku, spacák a karimatku. Jarda mi poslal tuto mapu cesty k chalupě.

Těším se na viděnou!
Matěj