Podrobné informace k 79. závodu

79. orienťák se bude konat v sobotu 15.5.2009 na hřebeni Brd, mezi Mníškem pod Brdy a Řevnicemi.

Sraz je v 10 hodin na místě startu, doražte prosím včas, ať se zbytečně nezdržujeme. Opozdilci budou tradičně zařazeni na konec startovky. Pokud máte speciální požadavky na čas startu, napište mi je prosím předem mailem.

Jak se na start dostanete: autem po Strakonické (R4), z dálnice sjedete u odbočky na Řitku, po sjezdu hned odbočíte doleva, projedete kolem domků úžasného podnikatelského baroka v Řitce a na další křižovatce se dáte doprava po silnici 116 směr Řevnice. Parkování na parkovišti na hřebeni, kde silnici protíná červená turistická značka. Parkujte prosím úsporně, místa tam tolik není. Stát lze také na druhé straně silnice před závorou.

Pokud pojedete hromadnou dopravou, pak doporučuji vlakem do Dobřichovic a poté po modré na Hvíždinec a následně po červené značce. To je kolem 4km a kolem 60 minut chůze do kopečka, případně po zelené přímo do kopce z Řevnic.

GPS souřadnice parkoviště jsou přibližně 49°53'11.273"N, 14°15'25.885"E.

Sraz je v lese asi 200m severně od parkoviště, cestu vyznačíme od parkoviště.

Mapa byla aktualizována začátkem roku 2010, kdy se na ní pořádalo MČR na dlouhé trati. Pánská trať bude kolem 8km, dámská kolem 5km, terén zvlněný, velké kopce je možné oběhnout. Pozor! Na některých místech je velké množství kamenů, doporučuji zvolnit a dávat pozor na nožičky. Mapa je v měřítku 1:15000, pokud hůře vidíte, hodí se lupa na buzole.

Těším se na hojnou účast,
Kuba