76. závod OB, 4. října 2008

Čas a místo srazu

Sraz všech účastníků 76. skryjského závodu je stanoven na nejpozději 9:45 na malém parkovišti před letním táborem dolu Radost severně od obce Stvolínky.

GPS souřadnice parkoviště jsou 50°38'21"N, 14°25'47"E (odečteno z mapy na Seznamu)

Místo srazu je cca 50 metrů od parkoviště, což ocení zejména držitelé těžkých putovních cen!

Příjezdové trasy.

Obec Stvolínky leží na silnici č. 15 mezi Litoměřicemi a Českou Lípou.

Z Prahy se nabízejí dvě trasy. První po dálnici D8 na Exit 46 a odtud dále na silnici č.15 přes Litoměřice, Úštěk, Kravaře do Stvolínek. Počítejte s min 1 hodinou cesty ze severního okraje Prahy. Druhá trasa vede přes Mělník silnicí č.9 na Liběchov, Tuháň, na silnici č. 15 směr Kravaře do Stvolínek. První trasa po dálnici je sice o 20 km delší než druhá, ale je o min 20 min kratší!

Ve Stvolínkách je třeba na první křižovatce od Litoměřic odbočit prudce vlevo vzad směr Kolné, a po přibližně 250 metrech odbočit vpravo (po turistické červené) na zpevněnou polní cestu mezi pastviny pro býky a koně. Po cca 350 metrech odbočit z červené vlevo a po 150 m je před bránou LT Radost plocha k parkování. Při efektivním způsobu parkování bychom se měli vejít. Sraz účastníků bude v lesíku nad parkovištěm. Start bude tamtéž.

Start prvního závodníka bude 10:30! Prosíme o dochvilnost.

Předběžné pokyny k terénu

Poběžíme na části mapy Skleněný vrch, kterou jsme nazvali Koňský rybník, aby se to nepletlo se 74. závodem! Terén je rovinatý až zvlněný, avšak občas i údolí s mnoha vrstevnicemi. Kameny a pískovcové skalky jsou tu též! Les je průchodný, místy zarostlý s mnoha hustníky a zeleným pichlavým podrostem. Určitě doporučujeme dlouhé rukávy i dlouhé kalhoty.

Těšíme se na všechny!

Jana Čenská a Honza Hrdlička