Podrobné informace k 74. závodu

příjezd

Z Prahy se vydejte na Českou Lípu (buď přes Mělník a Dubou, nebo Mladou Boleslav a Doksy). Přibližně 10km před Českou Lípou odbočte doleva na Zahrádky (silnice č.15, směr Úštěk, Litoměřice). Po cca 5 kilometrech se dostane do obce Hostíkovice. Pokud se nepletu, jméno obce ale není nikde označeno. Uvidíte pouze dopravní značku upozorňující na dvojí křižovatku s vedlejší silnicí (viz fotografii), při první příležitosti zde odbočte vpravo (foto). Po pár desítkách metrů dojedete ke kostelu, zde opět odbočte doprava (foto). O 100 metrů dále naleznete volnou plochu pro zaparkování svých vozů (foto).

Na možnost parkování jsem se opatrně ptal místních, tvářili se že se nejedná o soukromý pozemek a že by s tím neměl být žádný problém. Úředně to ale domluveno není, proto prosím o nekonfliktní jednání.

Pro nemotorizované je vhodný ranní vlak z Nádraží Holešovice v 6:59 do stanice Zahrádky u České Lípy (příjezd 9:11, 3km pěšky do Hostíkovic) s přestupem v Lovosicích, nebo autobus v 7:00 z Nádraží Holešovice do zastávky Zahrádky,,křiž. (příjezd 8:31, 5km do Hostíkovic). V obou případech je velmi pravděpodobné, že se podaří stopnout někoho ze závodníků.

Pokud bude mít někdo z motoristů volné místo v autě, může ho nabídnout v diskusi.

start

mapa Místo startu naleznete, když půjdete po stejné cestě ještě 500 metrů (směrem severním). Start bude v místě, kde se po obou stranách otevře pole/louka, vpravo podél cesty bude elektrické vedení a nalevo čerstvě vysázená alej. Zde je fotografie z místa startu, pro romantiky je zde připraven libý výhled na Máchův Kraj.

příjezd a cestu na start doporučuji nastudovat na přiložené mapce.

Dostavte se prosím na start a přihlašte se k závodu do 9:30, nezapomeňte si buzolu, mapník a žádné putovní ceny.

Pokud máte nějaké dotazy či zvláštní požadavky na start, můžete mi dát vědět přímo na mbohac šnek volny tečka cz nebo se ozvěte v diskusi.

Připomínám, že večer jsou všichni zvaní do nedaleké chalupy rodiny Pekárkových, aby poseděli u krbu a zhodnotili své sportovní úspěchy. Pokud se budete chtít zdržet přes noc, vezměte si radši karimatku a spacák. Přesné informace o cestě se dozvíte přímo na závodě.

Těším se na hojnou účast

Matěj