Informace ke 106. závodu

106. Skryjský orientační závod Škadoku se bude konat v sobotu 7. 10. na mapě "Zvoles" mezi Březovou, Zvolí a Vraným nad Vlatvou, zhruba 22 km jižně od centra Prahy nad pravým břehem Vltavy. Les je pestrý z hlediska porostu i terénu, těšit se můžete i na pěkné výhledy.

Přihlašování probíhá opět elektronicky do tabulky do středy 4. 10. 8:00 ráno. Poté můžete kontaktovat pořadatele na tel. uvedeném níže, jen upozorňujeme, že dotiskové mapy budou výrazně nižší kvality. Přihlašte se včas! Stačí zapsat jméno do volného místa v tabulce. Pokud máte zájem i o účast v kategorii Love-Double, připište i jméno partnera/ky. V případě zájmu bude k dispozici i dětská trať, malé závodníky zapisujte ideálně do pátku 29.9, abychom mohli kdyžtak v sobotu ještě doladit trať. Snažte se být na startu včas, usnadníte nám tím práci. Pozdě příchozím bude start umožněn v dalším volném tříminutovém okně, dříve příchozím též.

Start závodu bude u hřiště Markovičky (49.921N, 14.407E). Motoristy je třeba upozornit, že naprostá většina okolních ulic je pro parkování zcela nevyhovující (jedna z nich nese příznačný název Úzká), do uliček směrem ke hřišti tedy raději vůbec nevjíždějte. Dle obecně platných pravidel (tj. zpevněná plocha ve vlastnictví obce, musí zůstat volné 3 m pro každý směr jízdy) lze nejblíže parkovat v jednosměrné Kopretinové nebo v sousední Nové Zvoli - z ohybu Březovské ulice je dochozí vzdálenost po polní pěšině podobná (800 m) a místa je tam dost. Mějte ale na paměti, že v lese budete procházet prostorem závodu, držte se proto vyznačené cesty.

mapa

Pokud se rozhodnete pravidla "trochu" porušit, zkuste Zahradní ulici, případně vzdálenější Járkovu, Olešskou nebo Na Louce. Parkujte tam pokud možno vždy jen na jedné straně a ohleduplně k místním (mimo branky, výjezdy z vrat, atp.). Pár míst nabízí také malá odstavná plocha u minipivovaru Vlastenec , ale dle katastru se jedná o soukromý pozemek.

Veřejná doprava nabízí spojení autobusem linky 333, cesta z Kačerova na zastávku Březová-Oleško, Březová (1,1 km od startu) trvá 40 minut. Jezdí v hodinovém taktu, ale každý druhý spoj končí už v Nové Zvoli (1,3 km od startu). Lze využít i vlak do Skochovic a dojít 2,6 km. Ke startu ještě pár poznámek:

Nezapomeňte přinést putovní ceny. Mapníky již žádné nemáme, k dispozici budou jen tenké euroobaly. Buzoly v malém množství k zapůjčení ještě jsou. Na startu vás poprosíme o zaplacení příspěvku 40 Kč na mapy, připravte si drobné nebo platbu převodem (poskytneme i QR kód).

Těšíme se na hojnou účast,
Bernard a Petra
604378515
bernard.jaros@seznam.cz